Výbavička pro miminko

Autor: Jana Mikáčová Datum publikování: Březen 2014

Potkala Vás, či někoho blízkého ta radostná událost a čeká miminko? Co může obsahovat moderní výbavička pro miminko v roce 2014? Společně již se zkušenými maminkami, jsme dali dohromady seznam prověřeného zboží a tipy, které Vám mohou přijít vhod při péči o Vaše děťátko.

OBLEČENÍ

Budete potřebovat košilky, body, dupačky, overálky, kabátky, punčocháče, ponožky, čepičky a rukavičky. Po narození mívají děti zpravidla velikost 56-62. Nenakupujte příliš mnoho malého oblečení, protože děti opravdu rychle rostou. Přímo na tělíčko kupujte výrobky ze 100% bavlny. Vybírejte oblečení, které lze prát na 60°C.

ZAVINOVAČKA NEBO RYCHLOZAVINOVAČKA

Ideální je mít alespoň dvě. Rychlozavinovačky jsou pohodlnější zejména pro maminky, je s nimi lepší a rychlejší manipulace. Také výborné jsou zavinovačky do autosedaček. Na trhu jsou i zavinovačky s Outlastem, které upravují termoregulaci.

LÁTKOVÉ PLENY

Je dobré mít alespoň 40 kusů látkových plen. Pleny se vyrábí v rozměrech 70×70 a 80×80 cm. Můžete si vybrat buď čistě bílé, potištěné obrázky či barevné. Využití najdou do postýlky, kočárků nebo jako bryndáčky.

DEKY

Je dobré mít jednu letní a jednu zimní dečku. Jako letní deky jsou nejlepší fleecové. Najdou využití v postýlce i v kočárku.

FUSAK

Nejlepší je si pořídit fusak 3v1. Je to fusak, který využijete do hlubokého kočárku, sporťáku i do autosedačky.

PEŘINKY DO POSTÝLKY

Ideální volbou jsou peřinky, povlečení i matrace s pratelným potahem. Peřinky do postýlky ale můžete koupit až později, protože cca do tří let by dítě mělo spát bez polštáře a jen pod dečkou.

POSTÝLKA

Nejlepší je třípolohová postýlka. Výborná věc je také možnost demontáže bočnice postýlky, protože dítě se postupem času může kutálet k vám do postele.

MONITOR DECHU A CHŮVIČKA

Monitor dechu je opravdu dobrá věc, a to nejen kvůli syndromu náhlého úmrtí, ale především když dítě hodně ublinkává. Chůvičky používají zejména matky, které žijí v rodinném domě. Není to špatná věc, ale já jsem ji nikdy nepoužila.

KOSMETIKA A HYGIENA

Při nákupu výbavičky nezapomeňte na Bepanthen, vatové tyčinky do uší a nosíku, olejíček, vlhčené ubrousky, borovou vodu, 60% líh. To by měl být základ po příchodu z porodnice. Dále by vám v kosmetickém košíčku neměly chybět kleštičky či nůžky na nehty a kartáček s přírodním vlasem na vlásky.

JEDNORÁZOVÉ PLENY

Většina matek dnes používá pouze jednorázové pleny. Těsně po narození se nejvíce hodí pleny „newborn“, protože jsou nejmenší a mají i výkroj na pupík.

VANIČKA NEBO KOUPACÍ KYBLÍK

Já osobně jsem používala vaničku. Ale každému vyhovuje něco jiného. Do vaničky je také dobré si pořídit lehátko pro miminka. To využijete i později v velké vaně. Dále ke koupeli si můžete pořídit teploměr do koupele. Záleží na vás, já osobně jsem teplotu vody odhadovala na zápěstí.

ODSÁVAČKA NOSNÍHO HLENU

Osobně musím doporučit odsávačku na vysavač. Vše je hotovo za pár sekund a se skvělým výsledkem. Tuto odsávačku lze použít na všechny typy vysavačů.

PŘEBALOVACÍ PULT

Můžete zvolit přenosný nebo pevný, pod kterým většinou bývá komoda a někdy i vanička. Záleží na vás, co vám bude lépe vyhovovat.

DUDLÍKY

Dudlíky jsou rozděleny dle věku. Těsně po narození se používá dudlík velikosti 0-6 měsíců. Můžete si vybrat ze spousty druhů.

LAHVIČKY, SAVIČKY, STERILIZÁTORY

Opět je těchto věcí spousta druhů. Ideální je si vybrat vše od jedné značky a poté jen dokupovat náhradní díly.


Autor: Jana Mikáčová Datum publikování: Březen 2014


Další recenze plné zkušeností

GORENJE GV663C60 UltraClean

Myčka nádobí GORENJE GV663C60 UltraClean je vestavná myčka s velkou kapacitou, tichým provozem a pokročilými funkcemi pro dokonalou h...
Cena: od do v e-shopech

Gastroback 42510

Ideální pro bezpečné vaření zeleniny, rýže, ryb a masa.
Cena: od do v e-shopech

Přepěťová ochrana APC SurgeArrest

Jak ochránit domácnost plnou drahé elektroniky před nechtěným přepěťovým rázem?
Cena: od do v e-shopech

Playstation 4

Playstatipm 4 zkušenosti uživatelů. PS 4 je herní konzole od společnosti Sony Computer Entertainment. Konzole je nástupcem PlayStatio...
Cena: od do v e-shopech

Scalibor antiparazitní obojek 48cm

Zajisté by jste Vašeho čtyřnohého přítele uchránili před zakousnutí se a přisátí se různých ektoparazitů. Vhodným prověřeným pomocník...
Cena: od do v e-shopech